01 septembrie 2019

Netanyahu: Israelul este pregătit pentru orice scenariu după confruntarea de la graniţa cu Libanul

Andrei Vacaru

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că ţara sa este pregătită pentru orice scenariu după ce Armata israeliană a avut o confruntare cu gruparea Hezbollah la graniţa cu Libanul, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Forţele armate israeliene au anunţat că membrii grupării Hezbollah au lansat mai multe rachete de pe teritoriul Libanului împotriva unei baze militare israeliene. Armata israeliană a lansat un atac în sudul Libanului împotriva Hezbollah, grupare sprijinită de Iran.

Hezbollah a informat că luptătorii săi au distrus un vehicul militar israelian şi i-a ucis pe cei aflaţi în interior, însă Israelul a anunţat că nu au fost victime în urma acestui atac.

Înaintea unei întâlniri cu preşedintele din Honduras, Netanyahu a informat că poartă consultări cu oficialii din domeniul apărării pentru a stabili acţiunile pe care Israelul le va lua în perioada următoare. „Am dat instrucţiuni să fim pregătiţi pentru orice scenariu şi vom decide ce vom face în funcţie de modul în care vor evolua lucrurile”, a spus acesta.

Organizaţia Naţiunilor Unite a informat că situaţia din zona frontierei dintre Israel şi Liban este una calmă în acest moment şi a făcut apel la ambele părţi „să dea dovadă de maximă reţinere pentru a evita o escaladare a tensiunilor”.