17 aprilie 2018

Navele din Flotila Fluvială participă la exerciţiul “Danube Protector 18.08”

Monitorul Apărării şi Securităţii

Nouă nave din Flotila Fluvială participă până pe 20 aprilie la exerciţiul „Danube Protector 18.08”, care se desfăşoară pe Dunăre (zona dintre Brăila şi Tulcea) şi pe braţele Chilia şi Sfântu Gheorghe, conform Forţelor Navale Române.

Astfel, militarii Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie fac pe braţul Măcin  exerciţii de control şi inspecţie la nave suspecte, exerciţii de asigurare a siguranţei transporturilor speciale pe fluviu, exerciţii de respingere a atacului grupelor de cercetare-diversiune, precum şi trageri cu sistemele de artilerie navală de la bordul navelor.

Pe braţele Măcin şi Chilia, navele Divizionului 88 Vedete Fluviale vor desfăşura exerciţii de monitorizare a traficului fluvial, exerciţii de organizare a staţionării într-un loc neamenajat, precum şi exerciţii de minare-deminare.

Pe braţul Chilia, vor fi prezenţi şi militari de la Centrul de Scafandri şi de la Direcţia Hidrografică Maritimă, pentru o acţiune de cercetare subacvatică a zonei.

La instrucţia pe fluviu vor mai participa navele Secţiei 329 Logistică din Brăila şi un detaşament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină.