13 august 2019

Nave şi aeronave din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii, prezente la exerciţiul naval demonstrativ „Forţele Navale Române 19”

Andreea Soare

Nave şi aeronave din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii vor fi prezente, joi, 15 august, la Constanţa, la Exerciţiul naval demonstrativ „Forţele Navale Române 19”, arată un comunicat al Forţelor Navale Române.

Sursă foto: Forţele Navale Române

Pe lângă navele militare româneşti, publicul va avea ocazia de a admira, de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, o navă-şcoală ucraineană din clasa Petrushka, precum şi distrugătorul american USS „Porter”. Aeronavele forţelor navale şi aeriene române, precum şi aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion American de cercetare P8 Poseidon vor fi, de asemenea, prezente la excerciţiu.

„Garda de onoare, prezentă la Ziua Marinei Române 2019, este alcătuită din patru detaşamente de militari din Forţele Navale Române şi câte un detaşament de militari din Italia, Ucraina şi SUA, cu detaşamentul Asociaţiei „Tradiţia Militară” încheind formaţia. Navele-şcoală ucrainene şi distrugătorul american au acostat luni, 12 august, în Portul Constanţa, pentru o escală de trei zile, timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral”, adaugă reprezentanţii Forţelor Navale Române.