23 septembrie 2018

Moon Jae-in va discuta cu Donald Trump despre intenţia Phenianului de a renunţa la programul nuclear

Teodora Marinescu

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in vrea să discute personal cu omologul său american Donald Trump privind intenţia Coreei de Nord de a renunţa definitiv la programul său nuclear, a anunţat duminică Administraţia Coreei de Sud, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Moon Jae-In va discuta cu preşedintele Donald Trump cu ocazia vizitei oficiale pe care o va efectua la New York, unde va participa luni la reuniunea Adunării Generale ONU.

Seulul a jucat un rol mediatic important între Washington şi Phenian, ca parte a eforturilor recente de a pune capăt programlui nuclear al Coreei de Nord.

Moon Jae-in şi liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un participat recent la cel de al treilea summit bilateral de anul acesta.

În cadrul întâlnirii cu Trump, Moon Jae-in este aşteptat să discute despre posibilitatea unui al doilea summit între liderul de la Casa Albă şi Kim Jong-un.

Moon Jae-in îl va informa pe preşedintele SUA cu privire la rezultatele ultimului summit inter-coreean, care a avut loc la Phenian în perioada 18-20 septmbrie. În cadrul discuţiilor, liderul de la Phenian a menţionat că vrea să se întâlnească a doua oară cu Donald Trump.