11 noiembrie 2018

Monitorul Apărării şi Securităţii organizează conferinţa "Continuitate şi discontinuitate în strategia de apărare a României pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri"/ Partener: Ministerul Apărării Naţionale

Indira Crasnea

Monitorul Apărării şi Securităţii, membru al Mediafax, organizează în 20 noiembrie conferinţa "Continuitate şi discontinuitate în strategia de apărare a României pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri".

Sursă foto: Mediafax

La conferinţă, care se va desfăşura la hotelul Marriot, vor participa reprezentanţi ai mediului universitar şi academic civil şi militar, ai structurilor militare naţionale, oficialităţi ale instituţiilor statului, parlamentari, diplomaţi, foşti miniştri ai Apărării şi de Externe, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi asociativ din industria de apărare.

Conferinţa este structurată pe patru paneluri:"Securitatea naţională de la consolidarea unităţii, independenţei şi suveranităţii statului naţional unitar la falimentul păcii europene",  "Securitatea naţională în perioada Războiului Rece. Singuri împotriva tuturor?", "Regăsirea identităţii europene şi a democraţiei. Viitorul securităţii naţionale este al surprizelor strategice sau al gândirii strategice anticipative?", "Securitatea naţională şi Securitatea comună în epoca (in)stabilităţii globale şi (in)certitudinilor majore de securitate. Este pregătită economia românească pentru a face faţă provocărilor de securitate ale viitorului?".

Partenerul conferinţei este  Ministerul Apărării Naţionale.

"Continuitate şi discontinuitate în strategia de apărare a României pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri"  este prima dintr-o serie de conferinţe care vor fi organizate de Monitorul Apărării şi Securităţii şi care îşi doresc să fie un loc de întălnire şi dezbateri al mediului academic, de afaceri şi al decidenţilor din domeniul Apărării şi Securităţii Naţionale.