16 ianuarie 2021

Mişcarea care va înfuria China: Mike Pompeo a dezvăluit informaţii că cercetătorii Institutului de virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019 când încercau să modifice un coronavirus de la lilieci. Cere OMS o investigaţie completă

Florin Jipa

Secretarul de stat Mike Pompeo a dezvăluit, vineri, informaţia că cercetătorii Institutului de virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019 şi a cerut OMS să investigheze originea coronavirusului, arată AP.

Sursă foto: Profimedia: Expoziţie Wuhan luptă referitoare la coronavirus

Anunţul public al oficialului american a fost făcut după ce joi o echipă de investigatori de la OMS a sosit în China, după aproape un an de tergiversări.

Până acum, autorităţile comuniste din China au interzis investigatori internaţionali şi au cenzurat informaţiile referitoare la originea coronavirusului.

Mai mulţi cercetători chinezi au fost puşi sub acuzare pentru distribuirea de informaţii referitoare la originea virusului, care a produs aproape două milioane de victime, mai arată sursa citată.

Conform informaţiilor SUA, cercetătorii chinezi studiau un coronavirus de la lilieci, similar în proporţie de 96% cu cel care produce COVID-19 la oameni.

Cercetătorii ar fi încercat să modifice acest coronavirus, mai arată sursa citată.

Mike Pompeo cere investigatorilor OMS o investigare cât mai amănunţită asupra originii coronavirusului.