15 august 2018

Ministrul Mihai Fifor: Săptămâna viitoare aprobăm hotărârea privind achiziţiile pentru sistemul de rachete anti-navă

Laura Buciu

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat, miercuri, la Constanţa, că săptămâna viitoare va fi aprobată în guvern o hotărâre pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.

Sursă foto: Mediafax

Mihai Fifor a declarat, în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Marinei Militare, că anul 2018 va fi unul de referinţă pentru Marină.

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar prin offset-ul aferent, va asigura şi modernizarea celor două fregate tip T22, Regele Ferdinand şi Regina Maria”, a spus Fifor.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi aprobată o hotărâre de guvern pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.

„Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a ţării noastre. Toate aceste programe pornesc de la dorinţa de a întări capacitatea de reacţie imediată a forţelor navale, de a consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră”, a mai spus spus ministrul Apărării.