13 ianuarie 2022

Ministrul Justiţiei cere intervenţia procurorului general în scandalul facturilor la energie

Andreea Tobias

Ministrul Cătălin Predoiu îi cere procurorului general Gabriela Scutea să ia măsuri pentru a combate orice eventuală infracţiune legată de facturile umflate la energie.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, o adresă prin care a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare pentru a descoperi, preveni şi combate orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie.

Ministerul Justiţiei subliniază că se referă la înşelăciune, abuz în serviciu, concurenţă neloială sau grup infracţional organizat, care pot afecta drepturile oamenilor.

„Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 şi nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiţiei a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crimă organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic”, transmite Cătălin Predoiu.