06 februarie 2019

Ministrul iranian de Externe: SUA susţin „dictatori, călăi, extremişti" în Orientul Mijlociu

Mircea Olteanu

Statele Unite susţin „dictatori, călăi şi extremişti" în Orientul Mijlociu, afirmă Mohammad Javad Zarif, ministrul de Externe de la Teheran, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat în discursul său privind „Starea Naţiunii" că Iranul este „principalul sponsor statal al terorismului".

Sursă foto: Mediafax

„Administraţia mea a acţionat decisiv pentru confrunta cu principalul sponsor mondial al terorismului - regimul radical din Iran. Este un regim radical. (...) Pentru a ne asigura că această dictatură coruptă nu achiziţionează niciodată arme nucleare, am retras Statele Unite din dezastruosul acord atomic cu Iranul", a declarat Donald Trump, care a menţionat că SUA au impus Teheranului "cele mai dure sancţiuni impuse vreodată unei ţări".

„Nu ne vom lua ochii de la un regim care scandează moarte Americii şi ameninţă cu un genocid poporul evreu", a completat liderul american.

„Ostilitatea americană i-a făcut să sprijine dictatori, măcelari şi extremişti, care au adus doar distrugeri în regiunea noastră", afirmă Zarif într-un mesaj pe Twitter.

Oficialul de la Teheran a menţionat că "iranienii - inclusiv compatrioţii noştri evrei - comemorează 40 de ani de progres, în ciuda presiunii SUA," de la Revoluţia Islamică din anul 1979.