13 martie 2018

Ministrul Fifor a discutat cu locţiitorul SACEUR despre reformarea structurii de comandă a NATO

Indira Crasnea

Ministrul Apărării Mihai Fifor a discutat marţi cu generalul Sir James Everard, locţiitorul Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) despre reformarea structurii de comandă a NATO, în perspectiva summit-ului NATO din iulie, de la Bruxelles.

De asemenea, ministrul Apărării a remarcat "eforturile" naţionale pentru consolidarea "prezenţei avansate dedicată segmentului sudic al flancului aliat estic", concretizate prin "nivelul de maturitate atins de Brigada multinaţională de la Craiova şi stadiul operaţionalizării Cadrului multinaţional de instruire intensificată la nivel întrunit/CJET".

"Pe palierul proiectării stabilităţii, ministrul român a exprimat sprijinul ţării noastre pentru eforturile NATO, concretizat prin menţinerea contribuţiei României la misiunea Resolute Support din Afganistan, eficientizarea Cadrului pentru Sud şi stabilizarea Irakului prin participarea ţării noastre la Coaliţia Globală anti-DAESH. În context, a fost evidenţiată importanţa menţinerii abordării omnidirecţionale în acordarea sprijinului aliat atât partenerilor estici, cât şi sudici", conform MApN.