25 iulie 2019

Ministrul Economiei: Armata română are nevoie de elicoptere de atac

Teodor Bobei

Ministrul Economiei, Nicuale Bădălău a subliniat necesitatea producţiei de elicoptere de atac, spunând că România se află în discuţii cu Statele Unite ale Americii în vederea producţiei şi mentenanţei.

Sursă foto: Mediafax

"Armata roamână are nevoie de elicoptere de atac. Există o discuţie destul de profundă în legătură cu elicopterele de atac cu Statele Unite ale Americii. Noi avem mentenaţa acum, nu numai pe ceea ce s-a produs ci şi pe ceea ce are armata roamână în dotare. Avem discutii şi despre noul radar. E foarte posibil ca până la finalul anului să avem un acord de producţie pe 5 ani cu Statele Unite ale Americii", a declarat Niculae Bădălău în cadrul prezentării bilanţului Ministerului Economiei.

În urmă cu şase ani, compania Bell Helicopter a fost abordată de Ministerul Economiei cu propunerea de a lua în calcul România ca oportunitate de industrie. În noiembrie 2016, compania americană Bell Helicopter a semnat un memorandum de înţelegere cu IAR-Ghimbav în vederea unei potenţiale colaborări ce ar consta în sprijin tehnic, în caz că România cumpără elicopterul de atac AH-1Z Viper.