19 august 2018

Ministrul de Interne arată spre serviciile de informaţii: Informaţiile primite înainte de 10 august nu au arătat o situaţie de criză

Firuta Flutur

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat, duminică, că informările venite de la serviciile de informaţii referitoare la mitingul din 10 august au avut caracter general şi nu au arătat o situaţie de criză care, prin complexitate, să ameninţe situaţia politică sau socială.

Sursă foto: Mediafax

"În completarea şi sprijinul activităţilor deja derulate de MAI, după protest am solicitat aceloraşi instituţii, date informaţii. În legătură cu activarea Centrul Naţional de Ordine Publică, precizeze că informaţiile primite anterior datei de 10 august nu au dat o situaţie de criză care, prin complexitate, să ameninţe situaţia politică, socială, asa cum prevede Hotărârea 1052/2014", a declarat Carmen Dan.

Citeşte şi: Ministrul de Interne prezintă un raport despre mitingul din 10 august: Sunt deschise 21 de dosare penale, 3 cu autor necunoscut/ În MAI se face verificare internă: Au fost depistate 5 situaţii de comitere a unor ABUZURI/ Carmen Dan atacă serviciile

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că din această cauză nu s-a impus activarea Centrului Naţional de Ordine Publică.

Carmen Dan a precizat că cel care a condus misiunea a fost maiorul Laurenţiu Cazan, care a avut la dispoziţie efective de jandarmi şi din Craiova, Bacău, Constanţa sau Ploieşti.