22 iulie 2019

Ministrul britanic de Finanţe declară că îşi va da demisia dacă Boris Johnson va deveni noul premier al Marii Britanii

Andrei Vacaru

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a anunţat că îşi va da demisia în cazul în care conservatorul Boris Johnson va deveni noul premier al Marii Britanii, potrivit Euronews.

Sursă foto: Mediafax

„Intenţionez să demisionez după audierea de miercuri a premierului (noul prim-ministru va fi desemnat miercuri, 24 iulie, n.r.)”, a declarat Hammond.

Euronews notează că cel mai probabil Hammond ar urma să fie oricum demis în cazul în care Johnson va deveni prim-ministru, în condiţiile în care acesta din urmă, favorit pentru ocuparea funcţiei de premier, ar urma să le solicite tuturor membrilor Guvernului să accepte posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord pe 31 octombrie.

„Sunt sigur că nu voi fi demis pentru că am de gând să demisionez înainte de ajunge în acest punct”, a spus Hammond duminică.

„Presupunând că Boris Johnson devine prim-ministru, înţeleg că el a impus anumite condiţii pentru a fi membru în Guvernul său, inclusiv acceptarea unui Brexit fără un acord pe 31 octombrie. Aceasta este o idee cu care nu aş putea fi niciodată de acord”, a adăugat ministrul.

Hammond este un puternic opozant al unei ieşiri din Uniunea Europeană fără acord şi a avertizat săptămâna trecută că Marea Britanie „va pierde controlul” asupra mai multor sectoare importante ale economiei în cazul unui astfel de scenariu.