20 iulie 2019

Ministrul britanic de Externe: Iranul merge pe un drum periculos

Andrei Vacaru

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat sâmbătă că Iranul „merge pe un drum periculos”, după ce Teheranul a anunţat că a capturat un petrolier britanic, informează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Acţiunile de ieri din Golf reprezintă semne îngrijorătoare cu privire la faptul că Iranul merge pe un drum periculos, ilegal şi destabilizator, după ce autorităţile din Gibraltar au sechestrat în mod legal un petrolier care se îndrepta spre Siria”, a spus acesta pe Twitter.

„După cum am spus şi ieri, reacţia noastră va fi una atent analizată, dar solidă. Încercăm să găsim o modalitate de a rezolva această problemă”, a adăugat Hunt.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord.