24 septembrie 2018

Ministrul Apărării, vizită în SUA. Mihai Fifor va avea o întâlnire la Pentagon cu James Mattis

Firuta Flutur

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 24-28 septembrie, în cadrul căreia va avea o întâlnire oficială la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării James Mattis, anunţă MApN.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Fifor este însoţit, în vizita oficială, de secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru armamente, Andrei Ignat, şi de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Agenda de discuţii de la Pentagon include subiecte referitoare la intensificarea cooperării pe dimensiunea apărării, atât în context bilateral, cât şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Luni, Mihai Fifor va participa la Forumul CEPA "Winning the 21st Century -Allied Strengh and Solidarity", în calitate de invitat special în cadrul panelului "Beyond 2%: Quantity and Quality in European Defense Investments". Acest Forum este organizat de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), cu sediul în Washington D.C.Vizita include o întâlnire oficială cu guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, pe 27 septembrie, în cadrul căreia discuţiile vor fi axate pe cooperarea excelentă dintre Armata României şi Garda Naţională din Alabama", potrivit unui comunicat de presă al ministerului Apărării Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Congresului SUA, prilej cu care vor fi abordate aspecte prioritare de pe agenda apărării, cu accent pe modalităţile concrete de cooperare dintre cele două state.

Fondat în 2005, CEPA este un think-tank american, non-profit şi non-partizan, a cărui activitate este concentrată asupra studiului statelor şi societăţilor europene.