06 iulie 2018

Ministrul Apărării, Mihai Fifor: România este interesată de consolidarea PESCO, EDF şi CARD

Indira Crasnea

România este interesată de consolidarea proiectelor şi iniţiativelor de cooperare din apărarea şi securitatea comunitară - PESCO, EDF, CARD, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, aflat până vineri în vizită oficială în Germania.

Sursă foto: www.mapn.ro

[ English Version HERE ]

 

"Ministrul Fifor a accentuat interesul părţii române pentru consolidarea proiectelor de cooperare în cadrul UE, în special cele ce vizează Politica de Securitate şi Apărare Comună şi a iniţiativelor, precum PESCO (cooperarea structurată permanentă), EDF (Fondul european de apărare), CARD (procesul de revizuire coordonată anuală a apărării)", se precizează într-un comunicat al MApN.

Din punctul de vedere al cooperării în cadrul NATO, ministrul Apărării a subliniat că este necesară o corenţă "în procesul de planificare şi implementare a răspunsului aliat în situaţii de criză sau conflict", dar şi "contribuţii echitabile la eforturile comune de asigurare a eficienţei NATO".

În ceea ce priveşte relaţia româno-germană în domeniul Apărării , cei doi miniştri "au avut ocazia să-şi coordoneze poziţiile în domeniul apărării în vederea Summit-ului NATO din 11-12 iulie, de la Bruxelles" şi au discutat despre "consolidarea cooperării în domeniul tehnico-militar, ambele părţi apreciind oportunităţile de cooperare, în contextul derulării programelor de înzestrare, derulate de partea română".

Ministrul Mihai Fifor se află în perioada 4-6 iulie într-o vizită oficială în Germania , la invitaţia ministrului federal al Apărării, Ursula von der Leyen.