06 iunie 2019

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Eroilor

Andreea Soare

„Joi, 6 iunie, Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în toate marile garnizoane din ţară, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor. Ceremonia de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, a avut loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş”, anunţă MApN.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a transmis, în cadrul ceremoniei militare şi religioase din Parcul Carol, un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor: 

„Este o datorie de onoare pentru noi toţi de a ne comemora eroii, cinstind faptele lor de vitejie şi curaj şi manifestând permanent recunoştinţă şi respect deplin faţă de jertfa lor. 

Cinstirea memoriei eroilor căzuţi la datorie, a prizonierilor şi a victimelor conflagraţiilor care au încercat Naţiunea Română exprimă dorinţa noastră de a împlini idealurile nobile pentru care ei au luptat.

Eroii neamului românesc şi-au dat viaţa pentru a lăsa urmaşilor – nouă, generaţiile de astăzi, şi celor care vor veni după noi, o ţară liberă, independentă, o naţiune suverană şi mândră între cele ale lumii.

Păstrăm cu pioşenie în rugăciunile noastre pe toţi eroii cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei în numele năzuinţelor de libertate ale poporului nostru, pentru dreptate şi adevăr, pentru apărarea şi reîntregirea Patriei.

Cei care şi-au dat viaţa pentru aceste deziderate măreţe ne privesc din Ceruri şi ne îndrumă spre construirea unei lumi mai bune şi mai sigure.

În această zi importantă pentru creştinătate, Ziua Înălţării Domnului, în care, prin datina creştină prăznuim Ziua Eroilor, suntem cu gândul şi la militarii români care îşi servesc Patria departe de ţară, în misiuni externe şi în teatrele de operaţii. Le mulţumim pentru misiunile îndeplinite cu profesionalism şi curaj, alături de aliaţi şi parteneri, în numele Românie, pentru Pace şi Libertate în lume. 

Suntem, de asemenea, aproape de militarii noştri care au fost răniţi în misiunile din teatrele de operaţii ori pe timpul acţiunilor militare din ţară şi îi asigur pe ei, pe familiile lor şi pe familiile eroilor căzuţi, că le vom rămâne aproape şi că vom fi alături de ei ori de câte ori vor avea nevoie. Niciun un efort nu poate fi prea mare şi niciun obstacol nu poate fi de netrecut, pentru că Armata României a fost şi va rămâne o familie unită.

În încheiere, aş dori să accentuez că iubirea de ţară se dovedeşte şi nu se declamă. Este lecţia pe care am învăţat-o de la fiecare dintre eroii căzuţi sub faldurile drapelului de luptă tricolor. 

În nicio altă zi deviza neamul este etern prin cultul eroilor! nu poate fi mai actuală decât astăzi. 
Dumnezeu să-i odihnească pe Eroii Naţiunii şi să binecuvânteze România!”