02 octombrie 2019

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, despre F-16: A fost demarat procesul de avizare interinstituţională. Proiectul, în dezbatere

Firuta Flutur

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţă, referitor la escadrila de F-16 a Forţelor Aeriene Române, că procesul de avizare interinstituţională a fost demarat în luna septembrie, proiectul fiind postat în transparenţă decizională pe site.

Sursă foto: Mediafax

"Avem veşti în ceea ce priveşte completarea escadrilei de #F16 a Forţelor Aeriene Române. În cursul lunii septembrie 2019 a fost demarat procesul de avizare interinstituţională, proiectul fiind postat în transparenţă decizională pe site-ul ministerului", a scris, pe Facebook, Gabriel Leş.

Documentul va ajunge în Parlamentul României pentru aprobare, până la sfârşitul anului, însoţit de toate avizele, precizează ministrul Apărării Naţionale.

Potrivit lui Leş, configuraţia celor cinci avioane este identică cu cea a primelor 12 avioane F-16, aflate deja în dotarea Forţelor Aeriene Române.

"Investiţiile în infrastructura bazelor aeriene sunt în grafic. În Baza 86 Aeriană se vor recepţiona, până la sfârşitul acestui an, încă o parte importantă din hangarele pentru aeronavele F-16, iar la Câmpia Turzii suntem încrezători că, până la finalul acestui an, vor fi parcurse toate etapele de natură legală şi administrativă care să ne permită, începând cu anul 2020, demararea lucrărilor pentru modernizarea şi extinderea aerodromului militar. Şi la Mihail Kogălniceanu am făcut primii paşi pentru fundamentarea amplului proiect de extindere şi modernizare a Bazei 57 Aeriene. La finalizarea celor trei proiecte de investiţii, #ForteleAerieneRomane vor dispune de unele dintre cele mai moderne şi avansate tehnologic baze aeriene din regiunea noastră", a conchis Gabriel Leş.