01 octombrie 2018

Ministrul Apărării: Avem susţinerea politică pentru 2% din PIB, până în 2026

Nicolae Oprea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, la deschiderea anului universiar la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti că MApN are susţinerea politică pentru alocarea a 2% din PIB, pentru înzestrare, până în anul 2026.

Sursă foto: Mediafax

„După ani de subfinanţare cronică, Ministerul Apărării Naţionale are azi susţinerea politică pentru a aloca Apărării două procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin, ceea ce permite derularea unui proces de înnoire fără precedent în ultimele decenii”, a declarat, luni, Mihai Fifor.

Ministrul a menţionat mai multe programe importante de înzestrare, precum achiziţia aeronavelor F16 sau a blindatelor Piranha, declarând că în prezent, înzestrarea se implementează într-un ritm accelerat.

„Implementăm într-un ritm accelerat programe de înzestrare cu tehnică de luptă de ultimă generaţie care vor întări capacitatea de luptă şi de apărare a României ca stat NATO pe flancul de est”, a mai spus Fifor.

Ministrul le-a transmis studenţilor de la Academia Militară că sunt „generaţia care va duce la împlinire ambiţioasele planuri în care Armata investeşte în prezent”.