04 august 2022

Ministerul taiwanez al Apărării susţine că Beijingul a lansat 11 rachete balistice în apele din apropierea Taiwanului

Andreea Soare

Ministerul taiwanez al Apărării a transmis, joi, că Armata Chineză a lansat 11 rachete balistice Dongfeng în apele din apropierea coastelor nordice, estice şi sudice ale Taiwanului, scrie Reuters.

Sursă foto: Lansare rachete armata chineză

Tot astăzi, militarii chinezi au lansat rachete din apropiere de insulele Matsu ale Taiwanului.

China a anunţat că a început cel mai mare exerciţiu militar, la doar o zi după vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan. Taiwanul a anunţat, de asemenea, că se „pregăteşte de război, fără să îşi dorească război”.

„Ministerul Apărării subliniază că va urmări principiul pregătirii pentru război fără a-şi dori război, având o atitudine care nu intensifică acest conflict şi nici nu cauzează dispute”, se arată în comunicatul ministerului taiwanez al apărării.

În acest sens, ministerul a desfăşurat exerciţii de apărare civilă şi a înştiinţat cetăţenii cu privire la locaţiile adăposturilor contra raidurilor aeriene. Totodată, ministerul a anunţat că va fi în contact permanent cu aliaţii regionali şi va întări coordonarea pentru „a preveni agravarea situaţiei de securitate”.