05 septembrie 2019

Ministerul Apărării Naţionale: Militarul român a murit în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone

Mediafax | Mihaela Gidei

Ministerul Apărării anunţă, oficial, că un militar român a murit, joi, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Sursă foto: Mediafax

„Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul”, anunţă Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, informaţii suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunţarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată”, mai arată MApN.

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press.