23 iulie 2019

Ministerul Apărării din Rusia neagă faptul că o aeronavă militară a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud

Bianca Pavaluca

Ministerul Apărării din Rusia a negat marţi faptul că o aeronavă militară rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud şi a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a ameninţa avionul rus, relatează agenţiile de presă RIA şi Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean.

Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzaţiile şi a transmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Incidentul de marţi nu a fost prima dată când piloţii sud-coreeni au interferat cu aeronave ruse în spaţiul aerian internaţional, a transmi Ministerul Apărării din Rusia.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.