05 septembrie 2019

Militarul român care şi-a pierdut viaţa în urma atacului din Afganistan era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul

Andreea Soare

Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan, este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, arată un comunicat al MApN.

Sursă foto: Mediafax

„Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan”, se adaugă în comunicat.

„Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite condoleanţe familiei îndoliate.”
 
Vineri, 6 septembrie, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.