24 septembrie 2021

Militarii ucraineni, testaţi în cadrul exerciţiului Rapid Trident 2021

Andreea Soare

Ca parte a exerciţiului internaţional Rapid Trident 2021, militarii ucraineni trebuie să ateste că îndeplinesc standardele NATO, a transmis biroul de presă al ministerului ucrainean al apărării, potrivit 112international.

Sursă foto: US Army

Astfel, militari ai statelor NATO vor evalua capabilităţile trupelor ucrainene, care vor lucra cu forţele aliate. Programul de verificare este principalul mecanism al parteneriatului, care ajută la creştere nivelului de interoperabilitate.  Principala responsabilitate este evaluarea nivelului de pregătire a trupelor forţelor armate din ţările partenere care participă alături de trupele NATO la operaţiunile Alianţei.

Astfel, va fi evaluată pregătirea a două unităţi militare: RHBZ şi cea a geniştilor ucraineni.

„Echipa de evaluatori va fi mixtă. Include specialişti din Ucraina, Austria, Georgia, Bosnia şi Herţegovina, Germania şi Suedia.  Toţi sunt profesionişti şi au o vastă experienţă militară. Ca parte a evaluării, o echipă de specialişti trebuie să verifice mai mult de 800 de elemente de pregătire şi respectare a standardelor internaţionale”, a declarat colonelul-locotenent Andrii Likhosherstov.

Exerciţiul Rapid Trident 2021 a început pe 20 septembrie. Ţările care participă la acest exerciţiu, potrivit US Army, sunt: Ucraina, SUA, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Italia, Iordania, Lituania, Moldova, Pakistan, Polonia, România, Turcia şi UK.