11 octombrie 2019

Militarii români se antrenează în poligonul Smârdan

Andreea Soare

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate se află în această săptămână la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din judeţul Galaţi, pentru executarea unor exerciţii tactice cu trageri de luptă, cu trupe în teren, anunţă reprezentanţii Forţelor Terestre într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

Militari din Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 634 Infanterie, Batalionul 335 Artilerie şi militari ai Batalionului 198 Sprijin Logistic vor asigura suportul necesar desfăşurării în condiţii optime a activităţilor.

Aceste antrenamente au drept obiectiv desăvârşirea deprinderilor individuale şi colective necesare rezolvării situaţiilor tactice complexe.

„La exerciţii participă o delegaţie formată din şase militari din Brigada 17 Mecanizată ,,Wielkopolska" din Polonia, în calitate de observatori. O particularitate pentru tragerile din acest an a reprezentat-o integrarea sprijinului prin foc aerian cu aeronave F-18 ale partenerului canadian. Acestea au fost dirijate de JTAC (Controlor de Trafic Aerian Înaintat) canadieni, care participă la un curs de certificare”, se adaugă în comunicat.