27 septembrie 2019

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” se pregătesc pentru misiunea “Resolute Support” din Afganistan.

Andreea Soare

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” sunt în plin proces de pregătire pentru misiunea “Resolute Support” din Afganistan, antrenându-se pentru procedurile de inserţie/extracţie pe calea aerului, anunţă Forţele Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

Transportul pe calea aerului este o tehnică utilizată pentru inserţia şi/sau extracţia rapidă a subunităţilor. Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" a sprijinit pregătirea militarilor batalionului cu elicoptere IAR 330 PUMA MEDEVAC, pentru executarea tehnicilor şi procedurilor de inserţie şi extracţie.

 
„Obiectivul instrucţiei a fost cunoaşterea de către militari a procedurilor standard de siguranţă şi urgenţă atât la sol cât şi în aer, acomodarea cu procedurile de infiltrare şi exfiltrare şi executarea acestora sub supravegherea personalului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.
 La finalul celor trei zile de pregătire, militarii şi-au format deprinderile necesare pentru îndeplinirea unor misiuni specifice într-o zonă de conflict, prin crearea unui scenariu apropiat de situaţii reale”, adaugă reprezentanţii Forţelor Terestre în comunicat.