06 aprilie 2021

Militarii activi şi în rezervă se pot caza în peste 60 de cabane şi hoteluri ale MApN folosind o aplicaţie

Florin Jipa

Ministerul Apărării Naţionale a dezvoltat o aplicaţie prin care personalul în activitate şi rezervă poate face rezărvări la peste 60 de unităţi de cazare, majoritatea cabane şi centre militare de garnizoană, de pe teritoriul României.

Sursă foto: MApN

Conform aplicaţiei Infocazare (infocazare.mapn.ro), pensionarii militari se pot înregistra în aplicaţie începând cu data de 5 aprilie 2021. Formularul de înregistrare este similar cu cel al angajaţilor M.Ap.N., dar cu diferenţa că în locul codului de angajat va fi completat numărul dosarului de pensie.

Majoritatea facilităţilor de cazare sunt cămine de garnizoană, unele dintre ele nefiind într-o stare foarte bună, dar sunt şi locuri râvnite de militari, precum cele din Sinaia, Predeal, Constanţa sau Cap Aurora.

Totuşi, referitor la cazarea pentru litoral, pensionarii militari vor putea face rezervări începând cu anul 2022, deoarece în anul 2021 camerele vor fi alocate în baza rapoartelor înaintate de aceştia în cursul anului trecut, se arată pe site-ul infocazare.mapn.ro. Pentru restul cazărilor pot fi făcute rezervări fără restricţii.

Cel mai important lucru, preţurile sunt foarte atractive, de la aproape 30 de lei la locurile mai răvite de la mare şi munte, la sub 10 lei pentru căminele din garnizoanele mai mici.