20 septembrie 2022

Militari ruşi prinşi între forţele ucrainene şi râul Nipru negociază predarea

Florin Jipa

După ce militarii ucraineni au distrus, luni, o barjă plină cu personal şi tehnică rusească, combatanţii ruşi prinşi pe malul vestic al râului Nipru, în provincia Herson, au rămas fără întăriri şi au început discuţii pentru predare conform publicaţiei ucrainene Pravda, care citează un reprezentant al Comandamentului operaţional Privden.

Sursă foto: SMG Ucraina

Militarii ruşi au fost prinşi pe malul drept al răului Nipru, pe frontul din sudul Ucrainei, iar încercările armatei ruse de a-i scoate de acolo sau trimite întăriri au eşuat, arată Natalia Humeniuk, de la centrul de presă al Comandamentului operaţional Pivden. Natalia a declarat că mai mulţi comandanţi ruşi au contactat armata ucraineană pentru a negocia termenii predării.

„Militarii ruşi au cerut un culoar pentru a se întoarce acasă, sub auspiciile dreptului internaţional, dar încă se analizează cum ar putea fi pusă în practică cererea lor,” a declarat Natalia Humeniuk.

Conform acesteia, militarii ruşi sunt demoralizaţi şi nu mai vor să lupte în Ucraina.

Natalia Humeniuk a precizat că se încearcă negocierea unui schimb de prizonieri cu armata rusă, dar este o problemă, deoarece graniţa cu Rusia este la distanţă mare, fiind diferit faţă de situaţia din provincia Harkov.