30 noiembrie 2019

Militar român aflat în teatrul de operaţii din Mali: Armata României va continua să reprezinte un factor de stabilitate socială şi un vector de proiectare a încrederii şi identităţii naţionale

Andreea Soare

Militarii români aflaţi în teatrul de operaţii din Mali, în cadrul misiunii MINUSMA, desfăşurată sub egida ONU, au transmis urări românilor de pretutindeni, cu ocazia Zilei Naţionale a României, sărbătorită pe 1 Decembrie.

Detaşamentul român care participă la misiunea începută la mijlocul lunii octombrie va fi compus din aproximativ 120 de persoane (piloţi, personal tehnic şi medical) şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-SAR.                       

România sprijină ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii în zonele populate a elementelor armate ostile Acordului de Pace. Detaşamentul românesc efectuează misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, căutare-salvare, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.