09 septembrie 2023

Militar de 23 de ani găsit mort cu o plagă împuşcată în dreptul inimii

Florin Jipa

Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei aflată în Bucureşti, a fost găsit decedat, astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat, transmite MApN.

Sursă foto: MApN

Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport al unităţii, cu o plagă împuşcată în dreptul inimii.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, iar o echipă SMURD ajunsă la faţa locului a constatat decesul militarului.

Militarul era angajat al unităţii militare din anul 2020, era necăsătorit, nu participase la misiuni în afara teritoriului naţional, iar ultima evaluare psihologică a avut loc în luna februarie 2023, în urma căreia fusese declarat apt pentru executarea serviciului militar.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti.

Totodată, la nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie care cercetează circumstanţele producerii acestui eveniment.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul faţă de decesul tragic al militarului şi este alături de familia îndoliată. Varianta cea mai probabilă a acestui deces este sinucidere cu arma din dotare. Cazul este cercetat, conform procedurilor legale, de Parchetul Militar.