16 iunie 2019

Militanţii Al Shabaab au ucis 16 poliţişti în Kenya şi Somalia în urma unor atacuri cu bombă

Marinela Sarbu

Militanţii somalezi din cadrul organizaţiei teroriste Al Shabaab au ucis sâmbătă opt poliţişti kenyeni într-un atac cu bombă, în apropiere de graniţa dintre Kenya şi Somalia, au anunţat autorităţile, în timp ce alţi opt au murit într-un bombardament efectuat de aceeaşi grupare în capitala Somaliei, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Militanţii somalezi din cadrul organizaţiei teroriste Al Shabaab au ucis sâmbătă opt poliţişti kenyeni într-un atac cu bombă, în apropiere de graniţa dintre Kenya şi Somalia, au anunţat autorităţile, în timp ce alţi opt au murit într-un bombardament efectuat de aceeaşi grupare în capitala Somaliei.

Ambele atacuri au fost revendicate de insurgenţii somalezi, care au răpit, de asemenea, trei poliţişti kenyeni, din aceeaşi zonă, în districtul Wajir din nord-estul Kenyei.

În vehiculul atacat se aflau 11 agenţi, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Charles Owino, pentru Reuters. Un oficial local a anunţat însă că au fost ucişi opt poliţişti.

"Au fost găsite opt cadavre şi au fost transportate la Wajir. Doi au fost salvaţi, dar sunt în stare critică", a declarat Muhumed Ali Gedi, membru al echipei de securitate locală a comunităţii din Wajir, care a asistat la misiunea de salvare.

În capitala somaleză Mogadishu, alţi militanţi al Shabaab au detonat două bombe. Poliţia a anunţat că prima explozie, s-a produs într-o intersecţie aglomerată cunoscută sub numele de K4, fiind vorba despre o maşină capcană interceptată de serviciile de securitate care nu a provocat victime.

În cealaltă explozie au murit opt persoane şi 16 au fost răniţi, a declarat Abdikadir Abdirahman, directorul serviciului de ambulanţă Aamin.

Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al-Shabaab pentru operaţiuni militare, a declarat că gruparea este responsabilă atât pentru explozia din Kenya cât şi pentru cele două din Mogadishu.