03 octombrie 2018

Mike Pompeo va efectua sâmbătă o vizită oficială la Phenian pentru a discuta despre denuclearizare

Teodora Marinescu

Secretarul de Stat american Mike Pompeo va efectua o vizită oficială la Phenian, sâmbătă, pentru a discuta cu liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un despre denuclearizarea Peninsulei Coreea, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Pompeo va efectua de asemenea vizite şi în Japonia, Coreea de Sud şi China, între 6 şi 8 octombrie, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, pentru reporteri.

"Consider că acest lucru arată progresul pe care îl face secretarul prin cea de a patra vizită a sa în mai puţin de un an. Desigur, avem metodele noastre, dar aşteptăm următorii paşi în această conversaţie", a declarat Nauert.

Vizita lui Pompeo va fi efectuată înainte de un al doilea summit între Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump. Invitaţia de a vizita Phenianul pentru a discuta despre denuclearizarea Coreei de Nord a fost făcută de către ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong-ho în cadrul reuniunii Adunării Generale ONU de săptămâna trecută.

Nauert a informat că vizitele lui Pompeo în Japonia, Coreea de Sud şi China au scopul de a îşi informa omologii cu privire la discuţiile purtate la Phenian.