06 octombrie 2018

Mike Pompeo: Tensiunile între SUA şi China nu vor afecta discuţiile privind denuclearizarea Coreei de Nord

Teodora Marinescu

China va reprezenta o parte a soluţiei pentru criza nord-coreeană, a declarat vineri secretarul de Stat Mike Pompeo, sugerând că tensiunile între Washington şi Beijing nu vor putea afecta eforturile de a determina Phenianul să renunţe la programul nuclear, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Pompeo a declarat că discuţiile pe care le va purta weekendul acest la Phenian au scopul de a "stabili ce încearcă să obţină fiecare parte".

Acesta a adăugat că speră să stabilească o dată şi o locaţie pentru un al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un.

Întrebat dacă tensiunile între Washington şi Beijing i-ar putea afecta eforturile, secretarul de Stat american a afirmat că Beijingul a asigurat de mai multe ori că îşi doreşte denuclearizarea Coreei de Nord.

"Ei au spus că în pofida faptului că avem dezacorduri în multe alte privinţe, precum comerţul, sunt determinaţi să susţină eforturile noastre să vadă acest lucru încheiat, încă de când am demarat acest proces", a afirmat Pompeo.

Mike Pompeo va efectua o vizită oficială la Phenian, sâmbătă, pentru a discuta cu liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un despre denuclearizarea Peninsulei Coreea.