02 mai 2019

Mike Pompeo şi Serghei Lavrov se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta despre criza din Venezuela

Andreea Soare

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, se vor întâlni, săptămâna viitoare, în Finlanda, pentru a discuta despre problemele din Venezuela, a declarat un oficial american citat de postul France24.

Sursă foto: Mediafax

Mike Pompeo şi Serghei Lavrov vor participa la o reuniune a Consiliului Arctic programată în oraşul finlandez Rovaniemi.

Un oficial din SUA a declarat pentru France24 sub protecţia anonimatului: "Când se vor întâlni, vor putea discuta despre o mulţime de lucruri, printre care şi despre preocupările noastre cu privire la atitudinea Rusiei faţă de Ucraina şi, bineînţeles, despre situaţia din Venezuela".

Conform France24, Mike Pompeo şi Serghei Lavrov au avut, miercuri, o convorbire telefonică tensionată despre situaţia din Venezuela, în condiţiile în care Statele Unite încearcă să îl îndepărteze de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, un aliat al Moscovei.

În urma protestelor violente produse în ultimele zile în Venezuela, s-au întregistrat cel puţin patru morţi, printre care doi adolescenţi de 14, respectiv 16 ani, anunţă cotidianul El Mundo.

Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolas Maduro în contextul crizei politice, economice şi sociale grave din această ţară. În timp ce Guaido a câştigat susţinerea Statelor Unite şi a majorităţii statelor occidentale, forţele armate au rămas de partea lui Maduro, care este susţinut de Rusia, China şi Cuba.