11 septembrie 2019

Mike Pompeo: Relatările privind spionul american ar putea pune "vieţi în pericol"

Teodora Marinescu

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a denunţat marţi relatările presei privind prezenţa unui agent al serviciilor secrete americane în interiorul Administraţiei Prezidenţiale de la Moscova, afirmând că acestea ar putea pune "vieţi în pericol", relatează site-ul postului France 24.

Sursă foto: Mediafax

"Am văzut articolele. Informaţiile nu sunt corecte. Ca fost director CIA, nu vorbesc des despre astfel de lucruri", a declarat Mike Pompeo.

"Doar în ocaziile în care consider că acestea pun vieţile oamenilor în pericol, sau ar putea chiar crea un risc enorm la adresa Statelor Unite, fac afirmaţii ca cele din acest moment", a adăugat oficialul american.

Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat de asemenea că materialul "nu este doar eronată, ci are şi potenţialul de a pune vieţi în pericol".

Postul de televiziune CNN a relatat, citând mai mulţi oficiali americani, că srviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în interiorul Preşedinţiei de la Moscova, acţiunea fiind parţial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care preşedintele Donald Trump şi administraţia sa au gestionat informaţii clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administraţiei ruse.

Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administraţiei ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două ţări sunt în creştere.