20 iulie 2019

Mike Pompeo: Iranul trebuie să vină la masa negocierilor, este singura metodă corectă de a rezolva aceste probleme

Bianca Pavaluca

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat vineri că Statele Unite doresc ca Iranul „să vină la masa negocierilor”, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washington şi Teheran, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Iranienii continuă să spună că doresc să discute despre ce se întâmplă, dar doar Statele Unite fac ceva”, a declarat Pompeo.

„Trebuie să vină la masa negocierilor, este singura metodă corectă de a rezolva aceste probleme”, a adăugat secretarul de Stat.

Mike Pompeo a reiterat, de asemenea, apelul făcut de preşedintele american Donald Trump privind discutarea problemelor fără precondiţii.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că o navă americană a "distrus" o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz. Liderul american a anunţat că drona iraniană zbura la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer.

Preşedintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ignorat mai multe apeluri de a se îndepărta.

Administraţia de la Teheran neagă distrugerea dronei americane şi sugerează că SUA şi-au doborât din greşeală propria dronă.

„A fost doborâtă. Faptul că ministrul iranian de Externe nu ştie sau nu vrea să recunoască nu este problema noastră. S-a întâmplat”, a declarat Pompeo vineri.

Donald Trump a asigurat vineri că drona doborâtă aparţinea Iranului şi a transmis că Statele Unite sunt pregătite să răspundă oricărei provocări venite din partea Iranului.

De asemenea, Statele Unite au transmis că vor distruge orice dronă care zboară prea aproape de ambarcaţiunile americane, conform unui oficial din Administraţia lui Donald Trump, citat de Reuters.

Oficialul american a transmis că există „dovezi foarte clare” că drona doborâtă aparţinea Iranului şi a transmis că există posibilitatea publicării unei înregistrări video cu incidentul.