04 august 2018

Mike Pompeo este optimist în ceea ce priveşte procesul de denuclearizare din Coreea de Nord

Bianca Pavaluca

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat sâmbătă că este optimist în ceea ce priveşte procesul de denuclearizare al Coreei de Nord şi crede că acesta va fi completat într-o perioadă de timp stabilită de comun acord cu Statele Unite, relatează Reuters.

Este important să fie menţinută presiunea diplomatică şi economică, a declarat Pompeo, în cadrul unui summit regional din Asia, menţionând că Statele Unite iau în serios orice posibilă diminuare a sancţiunilor impuse de ONU.

„Sunt optimist că denuclearizarea va fi finalizată la timp şi că toată lumea va sărbători faptul că cererile Consiliului de Securitate ONU au fost îndeplinite”, a declarat Pompeo.

„Procesul a început. Denuclearizarea din Peninsula Coreeană va dura totuşi ceva timp, suntem cu toţii conştienţi de acest lucru”, a adăugat secretarul.

Acesta a adăugat faptul că are toate motivele să creadă rapoartele privind faptul că Moscova permite mai multor mii de noi cetăţeni nord-coreeni să lucreze în Rusia, acţiune ce ar putea reprezenta o încălcare a sancţiunilor ONU.

„Vreau să reamintesc fiecărei naţiuni care a susţinut rezoluţiile ONU că acest lucru este o problemă serioasă care trebuie discutată cu autorităţile de la Moscova”, a declarat Pompeo.

„Ne aşteptăm ca Rusia şi toate celălalte ţări să respecte rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU şi să aplice sancţiunile pentru Coreea de Nord”, a adăugat acesta.