10 octombrie 2019

Mike Pompeo: Este „adecvat" ca Trump să ceară Ucrainei să investigheze corupţia

Teodora Marinescu

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că este „adecvat" din partea preşedintelui Donald Trump să ceară liderului ucrainean să investigheze corupţia din propria ţară, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Consider că este adecvat să încerci să faci altă ţară să nu mai fie coruptă", a declarat Pompeo.

Oficialul american a informat anterior că a ascultat convorbirea telefonică între liderul de la Casa Albă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc la data de 25 iulie şi în cadrul căreia Trump a cerut investigarea rivalului său politic Joe Biden.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.