15 mai 2019

Mike Pompeo avertizează asupra ingerinţelor; SUA şi Rusia vor normalizarea relaţiilor

Teodora Marinescu

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a transmis Rusiei, marţi, că Statele Unite nu vor tolera ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2020, în timp ce Moscova a semnalat că vrea normaizarea relaţiilor cu Washington, relatează agenţia Tass şi Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a întâlnit cu oficialul american la Soci, a declarat că Rusia nu a avut niciodată astfel de activităţi şi a reamintit că raportul procurorului special Robert Mueller nu a prezentat dovezi privind presupusele ingerinţe.

Liderul de la Kremlin a declarat că în urma concluzionării anchetei lui Mueller speră ca relaţiile între Rusia şi SUA să se îmbunătăţească.

Aflat în vizită la Soci, Mike Pompeo s-a întâlnit de asemenea cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"I-am transmis ministrului Lavrov că ingerinţele în alegerile americane sunt inacceptabile. Dacă Rusia va prezenta astfel de acţiuni în 2020, relaţiile noastre se vor deteriora şi mai mult", a declarat Pompeo.

"Îi încurajez să nu facă asta. Nu vom tolera acest lucru", a adăugat oficialul american.

"Rusia este interesată în normalizarea dialogului. Suntem convinşi că este posibil şi realistic dacă dialogul se bazează pe respect reciproc", a declarat Lavrov.

Serghei Lavrov a exprimat dorinţa Moscovei, privind normalizarea relaţiilor cu Washington, într-o conferinţă comună cu Mike Pompeo.