01 octombrie 2019

Mike Pompeo acuză opoziţia democrată din SUA că vrea să îi intimideze pe membrii Administraţiei Donald Trump

Mihai Draghici

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat opoziţia democrată că încearcă să îi intimideze pe membrii Administraţiei Donald Trump în ancheta care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui, informează site-ul Axios.com.

Sursă foto: Mediafax

Mike Pompeo a trimis o scrisoare Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor în care denunţă "tentativele de intimidare" şi abordarea "inadecvată" la adresa funcţionarilor din cadrul Departamentului de Stat citaţi pentru a fi audiaţi în Congres.

"Există semnificative preocupări juridice şi procedurale, iar datele anunţate nu sunt fezabile", a argumentat Mike Pompeo.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.