04 octombrie 2019

Mike Pence se alătură lui Donald Trump în scandalul privind Ucraina. Se cer investigaţii pentru Hunter şi Joe Biden

Teodora Marinescu

Vicepreşedintele american Mike Pence a reiterat joi apelul făcut de Donald Trump privind investigarea lui Joe Biden şi a fiului acestuia de către autorităţile din Ucraina şi din China, afirmând că oamenii din SUA merită să ştie adevărul, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Oamenii din SUA au dreptul să ştie dacă fostul vicepreşedinte Joe Biden şi fiul acestuia au profitat de funcţie", a declarat Pence.

"Când ai a doua cea mai înaltă poziţie în administraţia prezidenţială ai responsabilităţi unice - nu doar să ai un caracter mai presus de incorectitudine, ci şi să fii mai presus de aparenţa incorectitudinii, aşadar, în acest caz, există cu siguranţă întrebări la care trebuie să fie găsit un răspuns", a adăugat Pence.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că autorităţile din Ucraina şi din China ar trebui să îi investigheze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi pe fiul acestuia.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.