10 aprilie 2019

Mii de oameni au fost evacuaţi în urma confruntărilor militare din capitala Libiei

Marinela Sarbu

Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urma confruntărilor de miercuri din apropierea capitalei dintre forţele militare din estul Libiei şi trupele loiale guvernului de la Tripoli, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Forţele armatei libiene (LNA) ale comandantului Khalifa Haftar din estul Libiei au ocupat poziţii în suburbiile oraşului la aproximativ 11 km sud de centru, fiindu-le blocată intrarea în oraş cu containere de oţel şi camionete cu mitraliere montate pe ele.

Localnicii au declarat că avioanele LNA survolează capitala Tripoli şi se aud sunetele confruntărilor de la periferia oraşului.

Forţele lui Haftar au preluat anterior controlul asupra aeroportului internaţional, dar luptătorii Serraj au câştigat acest lucru, iar LNA a închis zona din sud a capitalei, au spus martorii.

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că cel puţin 4.500 de locuitori din Tripoli au fost evacuaţi, fiind mutaţi din zonele de conflict în alte zone mai sigure ale oraşului, dar foarte mulţi au rămas în zonă.