09 august 2019

Mihai Fifor, ministrul interimar MAI: Nici nu se pune problema remilitarizării Poliţiei

Florin Zafiu

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, vineri, vizavi de subiectul remilitarizării Poliţiei, că într-adevăr a existat o discuţie la nivel guvernamental, însă nu crede că în România structura îşi va schimba atributul civil şi va fi transformată în una militară.

Sursă foto: Mediafax

Mihai Fifor a precizat că în România remilitarizarea Poliţiei nu va exista în ciuda faptului că a existat o discuţie pe această temă cu premierul Viorica Dăncilă.

"Am fost întrebat dacă s-a discutat, sunt un om onest şi v-am promis transparenţă totală în ceea ce priveşte mandatul meu şi am spus că da, a fost această discuţie, am discutat acest lucru cu doamna prim-ministru în ultimele zile şi citez din mine, nu cred că se va ajunge vreodată în România la remilitarizarea Poliţiei şi subliniez pentru toată lumea, să închidem acest subiect. Nu cred că vreodată vom ajunge aici", a declarat ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a explicat că sindicatele ar fi primele organisme care ar urma să fie consultate în cazul în care subiectul remilitarizării Poliţiei ar fi discutat.

"Dacă vreodată s-ar pune problema unei astfel de chestiuni, desigur, primele vor fi sindicatele la masă pentru că în momentul în care am preleuat mandatul interimar la MAI, primii cu care m-am întâlnit au fost sindicatele. Ne dorim transparenţă şi ne dorim sprijin în luarea măsurilor pe care le dorim să le luăm în continuare şi pentru asta avem nevoie ca partenerul nostru de dialog să se afle la masă în permanenţă. Închid cu remilitarizarea, nici nu se pune problema remilitarizării Poliţiei", a mai declarat Mihai Fifor.

Precizările vin după ce, joi seară, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţa că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă, precizând însă că dacă va fi luată o astfel de decizie se va face transparent, după consultări cu sindicatele şi angajaţii.