11 septembrie 2018

Mihai Fifor, la comemorarea victimelor „9/11”: Şi România a plătit o jertfă în lupta cu terorismul

Nicolae Oprea

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat, luni, la baza de la Deveselu, alături de Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la comemorarea victimelor atentatului de la 11 septembrie 2001, de la New York.

„În urmă cu 17 ani, Alianţa Nord-Atlantică a activat pentru prima dată în istoria ei Articolul 5, iar noi, deşi nu eram ţară membră NATO, ne-am alăturat partenerilor noştri în efortul comun de a lupta cu terorismul. Dacă teroriştii au considerat că pot să lovească în fundamentele democraţiei, ei bine, nu au reuşit, ba din contră, au reuşit să ne determine să fim mai uniţi, mai puternici, mai solidari şi să arătăm că împreună suntem cu adevărat o forţă, lucru pe care îl demonstrăm şi astăzi, alături de partenerul nostru, de această dată ca ţară membră NATO”, a declarat Mihai Fifor, marţi, la Deveselu.

Acesta a mai adăugat faptul că România a pierdut 29 de militari în lupta cu terorismul.

„Vom continua să rămânem alături de partenerii noştri în teatrele de război. România este şi rămâne un partener de nădejde pentru Statele Unite ale Americii şi ne dorim să ne continuăm acest parteneriat. Romînia a plătit la rândul ei o jertfă în bătăia cu terorismul, vă reamintesc că 29 de militari români au căzut la datorie, luptând alături de partenerii ei. Nu cred că putea fi ales un loc mai bun decât cel de la Deveselu, unde împreună cu partenerii noştri americani arătăm lumii că suntem determinaţi să asigurăm o apărare foarte bună aici pe flancul estic al Alianţei. Scutul de la Deveseulu are o facilitate pur defensivă, şi subliniez acest lucru”, a mai precizat Mihai Fifor.