08 august 2018

Mihai Fifor: Aproape 8.000 de oameni au plecat din sistem anul trecut

Ionut Jifcu

Ministerul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, la Craiova, că încearcă să rezolve deficitul de personal cu care se confruntă după ce, anul trecut, aproape 8.000 de oameni au plecat din sistem.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că speră ca, până la sfârşitul anului, să se reuşească încadrarea a peste 6.000 de posturi.

„Nu este uşor să atragi oameni către Armata României, pierderea de anul trecut a fost una destul de consistentă, aproape 8.000 de oameni care au plecat din sistem. Anul aceasta am început activitatea printr-un memorandum adoptat în Guvernul României cu 6.457 de posturi scoase la concurs pentru a încerca să recalibrăm resursa umană din armată. Nu se întâmplă lucrurile peste noapte, sperăm ca până la finalul anului să reuşim să încadrăm aceste funcţii“, a declarat Fifor.

El a adăugat că este vorba inclusiv de posturi de medici, psihologi sau ingineri.

„Sunt funcţii de toate tipurile, inclusiv 400 de funcţii de medic, psihologi, ingineri. Pe de altă parte, fiecare categorie de forţe a solicitat un număr de posturi pe care noi am încercat să le prindem în acest memorandum“, a afirmat Mihai Fifor.