21 august 2018

MHS Truck&Bus (partener Rheinmetall MAN în România) şi Roman SA Braşov vor produce platforme de transport auto multifuncţionale pentru Armata română

Indira Crasnea

MHS Truck & Bus, importator unic şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman Braşov pentru producerea în România de platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei României, a anunţat marţi compania germană.

Sursă foto: www.zf.ro

MHS Truck & Bus va colabora şi cu alîi furnizori locali.

“Ne dorim să producem, la Braşov, un camion românesc la standarde nemţeşti. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în ţara noastră”, a spus Claudia Iordache, Managing Director al MHS Truck & Bus, citată în comunicat.

Parteneriatul germano-român vizează producerea de autocamioane militare, autocisterne, autofurgoane, autotractoare, remorci şi semiremorci necesare dotării Armatei

Asocierea va duce la apariţia a peste 1000 de locuri de muncă în companiile locale.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenţionează să depună o ofertă în cadrul competiţiei anunţate de Ministerul român al Apărării Naţionale pentru achiziţia a aproximativ 3300 de camioane şi remorci, cu camioanele militare gama HX şi camioanele comerciale militarizate TG, se precizează în comunicat.

Grupul MHS  - prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România - a devenit începând din iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România.

Primul model importat este vehiculul militar 42M 6x6 BB din clasa HX.

Sistemele HX construite de Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) sunt “unele dintre cele mai durabile, versatile şi eficiente din punct de vedere economic din clasa lor”.

„ Toate configuraţiile din familia de vehicule militare HX – 4x4 până la 10x10 – au fost concepute având ca prioritate mobilitatea. Pot fi alimentate cu mai multe tipuri de carburant, pot opera într-o gamă largă de tipuri de climă şi pot fi echipate cu module de protecţie suplimentare sau chiar module cu armament pentru protecţie proprie”, se mai spune în comunicatul MHS Truck & Bus.