15 august 2019

Mexicul cere Statelor Unite să trateze atacul din El Paso ca un act de terorism

Teodora Marinescu

Guvernul mexican cere Statelor Unite să se asigure că atacul armat de la 3 august, care a avut loc în El Paso, să fie tratat ca un incident de natură teroristă împotriva mexicanilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat într-o conferinţă de presă că noi măsuri trebuie adoptate pentru a evita astfel de crime.

"Este foarte important să perseverăm, să specificăm, să clarificăm şi să cerem ca noi măsuri să fie luate pentru ca astfel de incidente să nu se repete, iar prima măsură este aceea de a clasifica incidentul aşa cum a fost, adică un act de terorism împotriva vieţilor mexicanilor", a declarat Ebrard.

Potrivit unui manifest de patru pagini, care ar fi fost scris de principalul suspect, Patrick Crusius, şi postat pe 8chan, atacul armat din El Paso a fost numit un "răspuns la invazia hispanică în Texas".

Autorităţile din El Paso au informat de asemenea că suspectul ar fi declarat pentru poliţie că a vizat mexicani în timpul atacului armat.

"Vor fi cei care vor spune că acesta nu este terorism, este vorba doar de o persoană", a mai declarat Ebrard.

"Ei bine, este nevoie să specificăm că bărbatul care a comis acest act josnic, îngrozitor, făcea parte dintr-o reţea şi a încărcat un manifest pe acea reţea", a adăugat acesta.

Crusius este acuzat că a ucis împuşcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas.