23 mai 2019

Mel Stride, numit în funcţia de ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul

Mihai Draghici

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a numit, joi, un nou ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, după ce Andrea Leadsom şi-a dat miercuri seară demisia, informează Sky News.

Mel Stride, fost secretar de Stat în Ministerul Trezoreriei, o va înlocui pe Andrea Leadsom în funcţia de ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul.

Andrea Leadsom a demisionat, miercuri seară, din funcţia de ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul, în semn de protest faţă de abordarea premierului Theresa May privind Brexit.

"Sunt mândră că am făcut parte din Guvernul britanic începând din anul 2016, mai întâi ca ministru al Mediului, iar în ultimii doi ani ca lider al Camerei Comunelor. (...). Am rămas în Cabinet pentru a contura şi a lupta pentru Brexit. Au existat unele compromisuri neconfortabile pe parcurs (...). Nu mai cred că abordarea noastră va avea ca rezultat aplicarea rezultatului referendumului (...)", a argumentat Andrea Leadsom în scrisoarea prin care a anunţat demisia. În Marea Britanie, funcţia de "lider al Camerei Comunelor" se referă la un membru al Guvernului responsabil de relaţia cu Parlamentul.

Theresa May este contestată din ce în ce mai puternic de colegii din Partidul Conservator şi i se cere demisia din cauza crizei Brexit.