05 octombrie 2020

Medicul lui Trump a salvat viaţa unor militari români în Afganistan

Emanuel Dumitru

În fiecare zi, medicul personal al lui Donald Trump, Sean Conley, iese din Centrul Medical Militar Walter Reed însoţit de echipa sa de medici pentru a face o prezentare a stării preşedintelui.

Sursă foto: Wikimedia

„În acest moment, suntem extrem de mulţumiţi de progresul pe care l-a făcut preşedintele.” Rămânem cu prudenţă optimişti... Se descurcă de minune, ”a declarat dr. Sean Conley duminică.

Dr. Sean Conley este medicul personal al lui Donald Trump din martie 2018, până acum fiind rar în centrul atenţiei publicului. Dată fiind însă presiunea exercitată de mass-media din întreaga lume, care aştepta veşti despre sănătatea preşedintelui Trump la uşile spitalului militar Walter Reed, ofiţerul Marinei SUA a fost nevoit să apară în public.

Medicul lui Trump i-a tratat pe militarii români din Afganistan

Dr. Sean Conley este originar din Doylestown, Pennsylvania. În 2002 a absolvit Universitatea Notre Dame din statul Indiana, SUA, după care a studiat medicină osteopatică la Philadelphia College of Osteopathic Medicine. A primit gradul de doctor în medicină osteopatică în 2006. Medicina osteopatică adoptă o abordare mai holistică a tratamentului, cu accent pe stilul de viaţă şi factorii de mediu.

Şi-a luat doctoratul în Medicină Osteopatică în 2006.

După alte cursuri la Centrul Medical Naval din Portsmouth, Virginia, în 2014, dr. Conley a servit în Afganistan, fiind şeful Unităţii Medicale Multinaţionale NATO din Kandahar. I s-a acordat atunci Emblema de Onoare a Statului Major General Român pentru sprijinul acordat militarilor români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, răniţi de un dispozitiv exploziv improvizat. în ziua de 30 martie 2014.

Conform MApN, plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă.

Dr. Conley a fost repartizat mai târziu la Unitatea Medicală a Casei Albe. El a preluat oficial rolul de medic personal al lui Trump în mai 2018.

În februarie 2019 a supravegheat o echipă de 11 medici în timpul examinării fizice a lui Trump. El a anunţat că preşedintele se află într-o „stare foarte bună de sănătate” adăugând „Mă aştept să rămână aşa pe durata preşedinţiei sale şi dincoo de aceasta”.

Fiind cel mai în vârstă preşedinte american investit în funcţie, sănătatea lui Trump s-a aflat în centrul atenţiei.

În noiembrie 2019, când Trump s-a dus la spital pentru o vizită neprogramată, dr. Conley a lansat o notă numind-o „control intermediar de rutină”.  Au existat zvonuri că preşedintele Trump a avut atunci dureri în piept, o afirmaţie pe care medicul său personal a respins-o.