30 noiembrie 2018

May vrea să discute cu Mohammed bin Salman despre Khashoggi şi Yemen

Teodora Marinescu

Premierul britanic Theresa May a declarat joi că intenţionează să discute cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în cadrul summitului G20, despre situaţia din Yemen şi asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Intenţionez să discut cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. Mesajul pe care îl voi transmite va fi foarte clar, atât în problema privind asasinarea lui Jamal Khashoggi, cât şi despre situaţia din Yemen", a afirmat Theresa May.

"Ne dorim o investigaţie completă şi transparentă în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat şi cerem ca cei responsabili să fie traşi la răspundere", a adăugat aceasta.

Statele occidentale cer de asemenea încheierea unei campanii militare coordonate de Arabia Saudită în Yemen, care a fost demarată de bin Salman şi care a agravat criza umanitară.

"În ceea ce priveşte situaţia din Yemen, continuăm să fim îngrijoraţi în privinţa crizei umanitare. Soluţia pe termen lung în Yemen este o situaţie politică şi încurajăm toate părţile să lucreze în acest sens", a mai declarat premierul britanic.